A Blue16 közelítéses-kulcsos, cserekódos autóriasztó


A jelenleg elterjedt ugrókódos, rádió-távirányítású autóriasztók nem biztonságosak a riasztót vezérlő jelek különböző módszerekkel manipulálhatóak (lásd: autótolvaj). Ezért cégünk kifejlesztette a Blue 16-os autóriasztót, melynek vezérléséhez a jelenlegi a legkorszerűbb, közelítéses-kulcsos, cserekódos technológiát alkalmazzuk.

A cserekódos rendszert leginkább az különbözteti meg az ugrókódostól, hogy míg a régebbi rendszerek a biztonságot csupán a kódok nagy számával érték el, addig a cserekódos rendszer a kódok nagy számát véletlenszerű számok beiktatásával, kétirányú kommunikációval és időhatárokkal kombinálja, így lehetetlenné teszi a rendszer "megtörését".Blue 16 autóriasztó

Kompakt autóriasztó, mely többkörös héjvédelemmel, ütésérzékelővel, emelésérzékelővel, személyazonosítással és saját akkumulátorral rendelkezik.

Riasztó be- és kikapcsolása

A szélvédőre ragasztott leolvasótekercshez, lehetőleg merőlegesen, 3 cm távolságon belül odatartott kulccsal lehetséges, így az autótolvaj nem tudja ellopni a távirányító jelét.

A riasztó élesítésére - kényelmi szempontok miatt - az autó gyári távvezérlőjével is lehetőség van, de a készülék kikapcsolását - biztonsági okokból - csak a saját kulcsával engedélyezzük.

Használati kulcsok

A készülékhez 2 db használati kulcs tartozik.

A kulcsok ütés- és vízállóak, minden gond nélkül elviheti magával sportolni, úszni, szaunázni így nem áll fenn a veszélye, hogy ellopják a kulcsokat például az öltözőszekrényből. Nincs bennük elem, a működésükhöz szükséges energiát a leolvasótekercsből nyerik.A rendszerre összesen 4 db használati kulcsot lehet tanítani.

A kulcsok másolása nem lehetséges.

Fontos!

Ha nem találja, elveszítette vagy ellopták Öntől a gépjárműve kulcsait, használja a piros, biztonsági kulcsot. Ne koztáztasson, ne várjon az eltűnt kulcsok letiltásával!


Biztonsági kulcs

A készülékhez 1 db biztonsági kulcs tartozik.

A biztonsági kulcs használata letiltja a használati kulcsokat. Elveszett, később megtalált kulcs könnyen, egyszerűen visszatanítható a rendszerre. Új kulcsokat is csak a piros kulcs segítségével lehet a rendszerre tanítani, így illetéktelen személy (például szervizben dolgozó "beépített ember") nem tud a riasztóhoz kulcsot tanítani.


Jelszó boríték

A készülékhez tartozó hologramos biztonsági matricával lezárt boríték két jelszót tartalmaz.

Ha a riasztóval valamilyen probléma van, vagy szoftverfrissítés miatt fel kell keresnie valamelyik beszerelőműhelyünket, fontos hogy önnél legyen a boríték ablakában olvasható szerviz jelszó. A jelszó hiánya esetén a szerelő nem tud a riasztón módosításokat végrehajtani, nem tudja a hibákat diagnosztizálni.

A készülék vészkikapcsolására a boríték belsejében található 8 számjegyű PUK kód segítségével van lehetőség.

A szerviz jelszó és a PUK kód cseréjére lehetőség van. A cseréhez szükség van egy a viszonteladóknál beszerezhető kódcsere boríték és a piros biztonsági kulcsra.Extra motortérvédelem

A gépjármű motorterét a készülék akkor is védi, ha a készülék kikapcsolt állapotban van. Például ha az autótolvaj a kertben, garázsban nyitva felejtett autó motorteréhez akar hozzáférni, a készülék a motortér felnyitásakor riaszt.

A gépjármű motorterének maximális védelméhez a P04 elektromechanikus motortérzárat ajánljuk.Választható riasztási hang és riasztási hangba épülő kürtvezérlés.

Gyakran felmerülő probléma, hogy egy utcában mindig megszólal egy autóriasztó. Szinte az összes autóriasztó egyformán jelez, ezért sokszor a gépjármű tulajdonosa sem figyel fel a saját kocsijának a riasztására. A Blue 16-os autóriasztónál ön választja ki 6 db riasztási hang közül az önnek megfelelőt, így riasztás esetén egyértelműen megismeri azt.

A tolvaj szempontjából ez kockázatnövelő tényező.Rablásgátlás

A riasztó minden olyan helyzetet követően azonosítást kér, amikor a vezető személye új vagy kicserélődhetett.

Kódkérésre a vezetőoldali ajtó nyitása vagy csukása utáni elindulást követően kerül sor. Amíg az autó egy helyben áll azonosításra nincs szükség, akadálytalanul tud az autó mellett beszélgetni, vagy télen havat takarítani.

Rablásakadályozás

A gépjármű elindulását követően a készülék bezárja a központi zárat, gyújtás levétele után kinyitja azt. Ha az autó megállt és valamelyik ajtón ki, vagy beszálltak, az azt követő elindulásnál ismételten bezárja a zárakat. Nem áll fenn a veszély, hogy a riasztó kizárja önt az autóból, mivel a zárásra az autó elindulását követően kerül sor.


Emelésérzékelő

A készülékben egyedülálló módon alapáron, beépített emelésérzékelő található.

Szervizüzemmód

Ha az autót szervizbe kell vinni tegye a készüléket szervizüzemmódba. Szervizüzemmódban a készülék olyan mintha benne sem lenne az autóban. Nem élesedik az autó távvezérlőjére, nem kér személyazonosítást, nem működik az extra motortérvédelem sem stb.

Ha a készüléket szervizüzemmódba rakta, ne adja le a szerviznek a riasztó kulccsát. A kulcsot nem lehet lemásolni, de a szerelő a kulccsal be tudja kapcsolni a készüléket és az bonyodalmakat okozhat.

Mi a teendő, ha használt autót vásárol Blue 16-os riasztóval?

Amennyiben olyan autót vásárol amiben már Blue 16-os autóriasztó van, egyszerűen megoldható, hogy csak önnek legyen kulcsa a készülékhez, és csak ön ismerje a riasztóhoz tartozó kódokat.

Használati útmutató letöltése itt.

2000 Szentendre, Sztaravodai út 106/a.
Kapcsolat: info@blue16.hu